Alanya Belediyesi’nden Kış Öncesi Dere Temizliği Seferberliği

Alanya Belediyesi, yaklaşan kış aylarında yaşanabilecek sel baskınlarına karşı önlemlerini artırarak kent genelinde dere temizliği çalışmalarını hızla sürdürüyor.

ALANYA BELEDİYESİ’NDEN DERE YATAKLARINDA TEMİZLİK

Alanya Belediyesi, yaklaşan kış aylarında yaşanabilecek sel baskınlarına karşı önlemlerini artırarak kent genelinde dere temizliği çalışmalarını hızla sürdürüyor. Şehrin farklı noktalarında yapılan bu çalışmalarla, taşkın riskinin minimuma indirilmesi hedefleniyor.

Sel Baskınlarına Karşı Önlem: Dere Yatakları Temizleniyor

Alanya Belediyesi, hem çevreyi tehdit eden olumsuzlukları ortadan kaldırmak hem de görüntü kirliliğini engellemek amacıyla kapsamlı bir dere temizliği seferberliği başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle yağışların yoğun olduğu bölgelerde suyun doğal akışını engelleyen yabancı maddeleri ve birikintileri temizlemeye odaklanıyor. Bu kapsamda Hacet Deresi, Gümüşdere ve Oba Çayı gibi önemli dere yatakları iş makineleriyle temizlenerek, su akışının sorunsuz bir şekilde devam etmesi sağlandı.

Başkan Özçelik: “Vatandaşlarımızın Güvenliği İçin Çalışıyoruz”

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Kış aylarında sel baskınları gibi olumsuz durumların önüne geçebilmek için dere yataklarının temizlenmesi hayati önem taşıyor. Ekiplerimiz şehrin dört bir yanında yoğun bir program dahilinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarla hem vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlıyor, hem de doğal çevrenin korunmasına katkıda bulunuyoruz” dedi. Alanya Belediyesi, çevre koruma ve altyapı çalışmaları kapsamında, kış boyunca olası sel baskınlarını en aza indirmek amacıyla dere temizliği çalışmalarını devam ettirecek.

Alanya İçerikleri

Alanya'da 150 Milyon Avokado Hedefiyle Hasat Başladı
Alanya'da Din Görevlileriyle Eylül Ayı İstişare Toplantısı Düzenlendi
Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Paköz Göreve Başladı
Alanya'da Bed-i Besmele ve Mevlid-i Nebi Haftası Coşkusu
ALKÜ'de Yüksek Lisans Programlarına Üç Yeni Bölüm Eklendi