Alanya’da Doğu Türkistan Programı

Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Geçerken Topluluğu’nun iş birliğiyle “Susturulmuş Bir Millet: Doğu Türkistan’daki Zulme Ses Ver!” konulu program düzenlendi.

ALKÜ kampüsünde gerçekleşen programa, Doğu Türkistan Nuzugum Kültür ve Aile Derneği’nden Münevver ÖZUYGUR ve Abdulahad UDUN konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmacılar, Doğu Türkistan'da yaşanan zulüm ve soykırımın dünya medyasına yansımayan pek çok boyutunu katılımcılarla paylaştı.

Programda ayrıca bir şiir dinletisi gerçekleştirildi ve katılımcılar etkinliği büyük bir ilgiyle takip etti.

Doğu Türkistan kültürünü yansıtan bir serginin de yer aldığı etkinlikte, ikramlar sunuldu ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Program ile ilgili bilgi veren Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Turan Topçuoğlu şu ifadeler yer verdi: “Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize uygun bir şekilde gelişmelerine ve yetişmelerine yardımcı olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz.

Bu kapsamda, ALKÜ Geçerken Topluluğu öğrencilerimiz ile işbirliği yaparak “Susturulmuş Bir Millet: Doğu Türkistan’daki Zulme Ses ver!” konulu programı gerçekleştirdik.

Doğu Türkistan’da yaşananlar sadece oradaki kardeşlerimizin sorunu değil, tüm insanlığın ortak vicdanını ilgilendiren bir meseledir. Biz, gençlerimizin bu tür küresel sorunlara da duyarlı olmasını istiyoruz.

Gençlerimizin böylesine anlamlı bir programa büyük ilgi göstermesi bizleri çok mutlu etti. Bu vesileyle, etkinliğimize katılan ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.

Gençlerimize bu bilinçle hareket etmeyi her daim temenni ediyorum.” dedi.

Etkinliğe, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet TÜRKDOĞAN, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet AKIN, ALKÜ Genel Sekreteri Onur OCAKDAN, ALKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hasan UYAROĞLU, Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Turan TOOÇUOĞLU, Din Hizmetleri Uzmanı Medine KARACABAY, Manevi Danışman Kamile ERBAY, üniversite hocaları, Alkü Geçerken Topluluğu ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Alanya İçerikleri

Sinir Krizi Geçiren Kişi, ATM'leri Tahrip Etti
Alanya'da Yasaklı Markalar Denetiminde Arbede
Ehliyetsiz Motosiklet Sürücüsüne 33 Bin Lira Ceza
ALKÜ'lü Akademisyenlerden Uluslararası Patent Başarısı
Alanya'da Ölü Caretta Caretta Bulundu