Alanya’da Serebral Palsi Farkındalık Etkinlikleri
Alanya Belediyesi, 6 Ekim Serebral Palsi Farkındalık Günü dolayısıyla engelli bireylerin toplumda görünürlüğünü artırmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.
Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen programla, 6 Ekim Serebral Palsi Farkındalık Günü’ne dikkat çekildi.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında gerçekleştirilen etkinliğe, Belediye Başkan Danışmanları Faruk Konukçu ve Nazmi Zavlak, Belediye Meclis Üyesi Halime Dim Ceylan, Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüseyin Doğan, Belediye Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi müdavimleri ile aileler katıldı.
Etkinlikte yer alanlar, saksılara değişik türlerde mevsimsel çiçekler dikerek toprakla buluşturdu ve can suyunu döktü.
SEREBRAL PALSİ NEDİR?
Doğum öncesi, sırası veya sonrasında yaşanan beyin hasarlarının bir sonucu olarak ortaya çıkan ve bireyin kas iskelet sistemi ile zihinsel becerilerini etkileyen kalıcı bir durum olarak biliniyor.
Bu bağlamda gerçekleştirilen etkinlik, engelli bireylerin hayata adaptasyonunu kolaylaştırmanın yanı sıra toplumun her kesiminde kapsayıcılık ve empati bilincini güçlendirmeyi hedefliyor.
KONUKÇU: “HEDEFİMİZ TOPLUMSAL FARKINDALIK OLUŞTURMAK”
Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, yaptığı konuşmada, “Sosyal hizmetlerin asıl amacı kentteki dezavantajlı olan yurttaşlarımızın hayata aktif şekilde katılımını sağlayacak imkanlar yaratmak.
Kentteki olanakları bu yönde inşa etmek ama bunun tek başına bizim niyetimizle olması mümkün değil.
Toplumda bunun bir ihtiyaç olarak karşılığını üretmekte çok önemli. O yüzden bu tip farkındalık etkinlikleri, toplumun bütün kesimlerinin bütün imkanlarıyla ve duygusuyla bu alana yönelmesiyle mümkün olabiliyor.
Umarım bu etkinliğin sonuçlarını da çok çabuk göreceğimiz bir farkındalık etkinliği olur. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
ZAVLAK: DÜZENLEMELERLE SINIRLI KALMIYOR
Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak da bu anlamlı etkinliğin, Alanya Belediyesi’nin engelli bireylere yönelik çalışmalarının yalnızca fiziki düzenlemelerle sınırlı kalmadığını, toplumsal farkındalığı artırma yönündeki çabalarını da ortaya koyduğunu söyledi.
CEYLAN: “TOPLUMUN BİLİNÇLENEREK ENGELLERİ AŞMAMIZA YARDIMCI OLMASI GEREKİYOR”
Belediye Meclis Üyesi Halime Dim Ceylan ise, kendisinin de özel çocuk annesi olduğu belirterek şu ifadeleri kullandı; “Biz özel çocuk anneleri ve aileleri olarak doğumdan eğitime kadar tüm yaşam sürecinde karşılaştığımız pek çok zorluklar var.
Bunları aşmak adına tabii ki toplumun bilinçlenmesi ve bizlere engelleri aşmamız için destek olması gerekiyor.
Çünkü biz de ne yapmamız ve nasıl adapte olmamız gerektiğini, onları hayata nasıl hazır etmemiz gerektiğini öğreniyoruz.
O yüzden bu ve benzeri farkındalık etkinliklerini çok önemsiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
İÇERİĞE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.